16 januari 2021 Gebruikers online: 16
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inloopbijeenkomst vijver Weteringallee

Evenement op: woensdag 24 februari 2016 -18:30 - 20:30

Event Navigation

Het Wijkcomité Weteringallee, hengelsportvereniging Zwartewaterland en IJsclub Concordia hebben samen met de gemeente Zwartewaterland een ontwerp gemaakt voor de vijver aan de Weteringallee te Zwartsluis. Op woensdag 24 februari 2016 van 19.30 -20.30 uur presenteren zij tijdens een inloopbijeenkomst het ontwerp in basisschool de Wijngaard. Inwoners van Zwartsluis en andere betrokkenen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Uitgangspunt van het plan is om van de vijver Weteringallee een fraaie, natuurlijk gezonde en recreatief aantrekkelijke vijver te maken. De vijver wordt verdiept en vergroot om de functie als waterberging te verbeteren. De verbeterde waterkwaliteit is ook goed voor de visstand. Ook wordt zo de explosieve groei van verstikkende draadalgen (Flab) tegengegaan.

Naast waterberging heeft de vijver ook altijd een recreatieve functie gehad. Dit willen de betrokken partijen ook graag herstellen. “Er moet weer met plezier omheen gewandeld, aan gevist en op geschaatst kunnen worden.”