18 januari 2021 Gebruikers online: 15
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kijkdag restauratie ZS13

Evenement op: zaterdag 6 februari 2016 -10:00 - 16:00

Event Navigation

Op zaterdag 6 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur organiseert de stichting Zwartsluizer Botter ZS13 een kijkdag tijdens restauratiewerkzaamheden aan de ZS13 op de werf aan de Kalkovens 6.

Vanaf oktober tot en met april is een grote groep vrijwilligers van de stichting bezig met een groot restauratieproject aan de oudste nog varende botter van Nederland. Gedurende deze restauratie worden 7 huidgangen en 5 eiken spanten vervangen aan dit bijzondere schip dat is gebouwd in 1865. Bij de restauratiewerkzaamheden wordt er gewerkt volgens oude scheepsbouwtechnieken om de monumenten status en de authenticiteit van het schip te behouden.

Om de restauratie financieel te kunnen realiseren wordt het project door vrijwilligers in eigen beheer uitgevoerd en zijn wij afhankelijk van subsidies, giften, sponsoren en donateurs. Mede dankzij een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds IJsseldelta en het Prins Bernard Cultuurfonds is deze bijzondere restauratie gewaarborgd zodat de ZS13 ook voor de toekomst behouden blijft en daarmee een stukje cultuur historisch erfgoed en visserij verleden van Zwartsluis.

De kijkdag wordt georganiseerd om het publiek een indruk te geven van de voortgang van dit bijzondere project en de manier waarop deze fantastische groep vrijwilligers zich met hart en ziel inzet voor de ZS13. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom op deze dag om onder het genot van een hapje en een drankje de werkzaamheden te komen bewonderen.