18 januari 2021 Gebruikers online: 21
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Marga Kool

Evenement op: dinsdag 13 december 2016 -20:00 - 22:00

Event Navigation

‘Water’: een onderwerp dat hoort bij Zwartsluis. Ingesloten tussen Zwarte Water, Meppelerdiep en Arembergergracht. Wat is er dan mooier dan een avond met Marga Kool die datzelfde ‘water’ als thema heeft gekozen. Zij brengt gedichten en verhalen, zowel in de streektaal als in ABN oftewel Algemeen Beschaafd Nederlands.

Marga Kool zette zich, naast haar werk in besturen van gemeente, provincie en waterschap, in voor de Nedersaksische streektaal. Ze schreef poëzie, proza en toneelteksten in het Drents en richtte met anderen het SONT op, een samenwerkingsverband van streektaalorganisaties in het Nedersaksisch taalgebied. Ze publiceerde met tussenpozen verhalen, gedichten, toneelstukken en liedteksten in het Drents en in het Nederlands. Ander werk is opgenomen in diverse verzamelbundels en tijdschriften.

Marga komt op deze avond, waarop water een belangrijk thema is, voorlezen uit haar werk en vertelt over de totstandkoming van deze literatuur. Op de achtergrond zullen er mooie dia’s over het water in onze omgeving worden getoond.

Dinsdag 13 december

20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Entree 5 euro (incl. koffie/thee bij ontvangst)