15 januari 2021 Gebruikers online: 47
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Medicijngebruik in de bieb

Evenement op: woensdag 31 januari 2018 -20:00 - 22:00

Event Navigation

Apotheker Jaap Uithof komt op woensdag 31 januari in de bieb van alles vertellen over medicijngebruik. Hiervoor is hij uitgenodigd door de bibliotheek en de Ned. Patiënten Vereniging afd. Hasselt. 

“U denkt: Zo’n doosje afleveren is toch niet zo moeilijk? Van veel beroepen denken we dat we wel weten wat het inhoudt. Ook van de apotheker lijkt dat vrij simpel. Je pakt een doosje, sticker er op en klaar.

In werkelijkheid zit het iets ingewikkelder in elkaar. In deze lezing neem ik u mee achter de schermen. Hoe zorgen we dat iedereen het juiste krijgt? En hoe gaat het medicijn het lichaam in, en hoe wordt het uiteindelijk weer verwerkt? En is dat bij iedereen hetzelfde? Hoe bewaakt de apotheek dat?”, schrijft Jaap Uithof ter inleiding.

De apotheker werkt tegenwoordig ook samen met de andere werkers in de zorg die bij de patiënt betrokken zijn. Hoe werkt dat precies? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk?
Bezoekers van de lezing worden ook in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Deze openbare lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.