27 januari 2021 Gebruikers online: 29
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Molen draait het jaar uit

Evenement op: zaterdag 30 december 2017 -16:00 - 21:00

Event Navigation

Tradities zijn er om te koesteren, dat vinden ook de molenaars van Korenmolen De Zwaluw in Hasselt. Een van deze tradities is het oude jaar uitdraaien. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 30 december van 16.00 uur tot 21.00 uur in de prachtig verlichte molen.

De molenaars geven rondleidingen en vertellen hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. Een bijzonder jaar voor de molenaars die in februari met pijn in het hart moesten toezien hoe de wieken van hun molen werden verwijderd. Een molen zonder wieken, een triest gezicht, het maakte de molenaars voor even werkeloos. De daarop volgende restauratie verliep onder hun toeziend oog voorspoedig zodat in juli, na de opening door de commissaris van de koning, er weer volop gedraaid kon worden. De molenaars vertellen over de restauratie en hun ervaringen met de nieuwe wieken. De molen heeft niet alleen nieuwe wieken gekregen ook de stelling is aangepast; de ruimte tussen de planken is smaller geworden; hierdoor is het veiliger en kan nog meer worden genoten van het fantastische uitzicht op de oude stad.

Na de rondleiding is er weer een kopje koffie, thee, chocolademelk of een glaasje gl├╝hwein. Net als voorgaande jaren is er weer live muziek: een accordeonist zal zijn vrolijke klanken in de molen laten horen. Tot slot verschijnen om 20.00 uur de midwinterhoornblazers op de stelling waar ze hun mystieke klanken ten gehore zullen brengen.