24 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw op de kalender: Zwartsluis Amateurkunst

Evenement op: zaterdag 10 september 2016 -08:00 - 17:00

Event Navigation

Een nieuw fenomeen beleeft z’n debuut op zaterdag 10 september. In Zwartsluis wordt dan voor het eerst zwARTsluis Amateurkunst gehouden. In aansluiting op het thema van de Open Monumentendag draait het deze eerste keer om iconen en symbolen.

Het is inmiddels al weer een flink aantal jaren geleden dat Zwartsluis iedere twee jaar een zaterdag lang ondergedompeld werd in kunst  en alles wat daarmee samenhing tijdens Zwartsluis met verve. zwARTsluis Amateurkunst krijgt een iets andere opzet.  In eerste instantie bescheiden en intiem met exposities in de plaatselijke kerken en in Sluuspoort. Met in de eerste editie aandacht voor iconen, in dit geval vertaald naar mensen, kunstenaars. Zoals Freddy Weijs en Albert Greveling die nauwelijks nadere introductie behoeven. Maar ook in symbolen van Zwartsluis, o.a. waartoe de kerken, het water, de bruggen, de sluizen en de ZS 13 gerekend mogen worden.

Doel van zwARTsluis: een podium geven aan de amateurkunst. Dat krijgt vorm door amateurkunstenaars de kans te bieden hun creaties tentoon te stellen, te presenteren aan een breder publiek.

Wie mee wil doen kan tot 24 augustus foto’s aanleveren van de te exposeren werken. Dan kan van alles zijn: schilderijen, foto’s, keramiek, beelden, textiele werkvormen, enz. Ook kan daarbij worden aangegeven welke locatie in Zwartsluis de voorkeur heeft om te exposeren. De werkgroep Exposities Museum Schoonewelle zal uiteindelijk de keuze maken over de te exposeren werken en de locatie. De exposanten mogen rekenen op voldoende exposure, want natuurlijk kan op zaterdag 10 september iedereen de locaties bezoeken maar dat zal nog eens extra benadrukt worden met georganiseerde rondleidingen. Het wordt op prijs gesteld wanneer de exposanten die dag zelf aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

Belangstellenden kunnen voor de algemene voorwaarden contact opnemen met Sluuspoort/Museum Schoonewelle, T. 038-3866555 of www.sluuspoort.nl

Foto’s van het te exposeren werk kunnen gemaild worden naar schoonewelle@schoonewelle.nl