19 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oliebollenverkoop voor Stichting ALS

Evenement op: zaterdag 17 november 2018 -11:00 - 16:00

Event Navigation

Om geld in te zamelen voor de Stichting ALS worden op zaterdag 17 november in Hasselt de lekkerste oliebollen gebakken en verkocht. Deelnemers uit Zwartewaterland aan de Tour du ALS 2019 organiseren onder andere deze oliebollenactie om sponsorgeld bijeen te brengen.

ALS is een tot nu toe ongeneeslijke spierziekte. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Dit jaar doen hier ook familieleden en vrienden aan mee van de onlangs overleden Hasselter ALS-patiënt Henk Westra.

De oliebollen zullen, met én zonder krenten, vers worden gebakken bij sporthal De Prinsenhof in Hasselt. Daar zijn de oliebollen vanaf 11.00 uur te koop voor 1 euro per stuk. Ook wordt er om 12.00 uur een kraam ingericht op het Kalkoventerrein waar ’s middags Sinterklaas zal binnenkomen in Hasselt. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting ALS want alle benodigdheden worden gesponsord door ondernemers en particulieren uit Zwartewaterland.

De deelname aan de Tour du ALS kan gevolgd worden via internet op www.tourduals.nl. Ook kan men hier deelnemers en team (extra) sponsoren door een bijdrage te storten. Zoek voor deelnemers en team uit Zwartewaterland op het woord Wappie.