15 januari 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag

Evenement op: zaterdag 9 september 2017 -10:00

Event Navigation

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september is TIP Hasselt in het Oude Stadhuis het centrale informatiepunt voor activiteiten in en rond het centrum van de Hanzestad. Zo zijn in het Oude Stadhuis zelf de voormalige raadszaal en oude wapencollectie te bewonderen en laat het Hasselts Mannenkoor op diverse locaties en tijdstippen van zich horen.

In de Rooms Katholieke kerk is een expositie van priestergewaden. Ook de Grote of Stephanuskerk, Gereformeerde Ichtuskerk en Hervormde Kerk Mastenbroek zijn, omlijst met koorzang en orgelspel, te bezichtigen. Zo verzorgt het Staphorster Mannenkoor om 16.00 uur een samenzang en optreden in de Grote of Stephanuskerk. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan ook de toren van Hasselt weer beklommen worden.  Zeker de moeite waard zijn de expositie scheepswerven in Hasselt en een bezoek aan de kamer van de Historische Vereniging Hasselt in het Oude Stadhuis.

Kinderactiviteiten
Bij Korenmolen de Zwaluw is een markt speciaal voor kinderen en ook rond de Kalkovens zijn diverse kinderactiviteiten. Aan de Kaai toont De Werkplaats voormalig timmermansgereedschap, terwijl buiten paling wordt gerookt. Bij Vleesboerderij Van der Weerd gaan de staldeuren open en aan de Rosmolenstraat 3 is een huisje te bezoeken dat in gebruik is als Bed&Monument. Bijzonder zijn de muurschildering aan de Prinsengracht 3 en de mikwe, een joods ritueel bad, aan de Prinsengracht 11, beide tussen 13.00 en 15.00 te bezichtigen.

Bijzonder vervoer
Wie de verschillende locaties wil bezoeken kan gebruik maken van de huifkar, die pendelt tussen Korenmolen De Zwaluw en de Kalkovens. Ook vaart er een boot van het voormalig brugwachtershuisje door de grachten naar de Kalkovens en rijdt er een Amerikaanse schoolbus van en naar Genemuiden en de diverse locaties in het buitengebied. Helaas gaan de eerder aangekondigde Solextochten wegens omstandigheden niet door. Tijdens Open Monumentendag is alle toegang gratis. Kijk voor meer informatie op www.tiphasselt.nl.