7 oktober 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFGELAST Opruimactie

Evenement op: zaterdag 14 maart 2020 -10:00 - 12:30

Event Navigation

De nationale vrijwilligersactie NLdoet staat op de agenda zaterdag 14 maart. Dan wordt Hasselt ten noorden van de Van der Vechtlaan onder handen worden genomen door de bewoners zelf. Van 10.00 uur tot 12.30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. Beoogd wethouder Harrie Rietman (PvdA) zal de buurtopruimactie formeel openen en ook zelf meehelpen bij het opruimen van het zwerfvuil.

“Al doende is er mooi de gelegenheid elkaar wat beter te leren kennen. Met elkaar en voor elkaar een schonere en prettiger wijk creëren. Wie wil dat nou niet?”, aldus organisator Jan Haverkate.

“De burgers zelf zetten er de schouders onder, want de wijk dat zijn wij. Oud en jong, iedereen is welkom en nodig. Voor het eerst bij deze zwerfvuilopruimactie worden ook een deel van kanaal De Dedemsvaart en de haven bij de Kalkovens schoongemaakt. Met Canadese kano’s en roeiboten wordt het drijvende zwerfvuil opgeruimd. Uiteraard wordt iedereen op het water voorzien van zwemvesten.”

Wie in Hasselt woont ten noorden van de Dr. H.A.W. van der Vechtlaan wordt opgeroepen mee te helpen samen met de andere buurtbewoners. Er wordt verzameld om 10.00 uur bij het gebouw van de Scouting De Veste (Sikkel 1A). De jeugdleden van Scouting De Veste helpen zelf ook mee bij deze opruimactie.

Een kop koffie, thee of limonade met een koek of fruit zullen die dag niet ontbreken. De actie wordt bij de Scouting De Veste afgesloten met soep en broodjes voor alle harde werkers.