17 januari 2021 Gebruikers online: 22
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opruimactie Nieuwe Sluis

Evenement op: zaterdag 26 september 2015 -14:00 - 16:00

Event Navigation

Op zaterdag 26 september, op de Burendag, komen leden van buurtvereniging De Nieuwe Sluis uit Zwartsluis met elkaar in actie voor een schone buurt.  De actie begint om twee uur en duurt tot ongeveer vier uur. Ze sluiten af met een gezamenlijke barbecue.

De buurtbewoners maakten eerder de speeltuintjes al eens schoon. Dit beviel zo goed dat ze besloten om de buurt nog mooier te maken. Daarom gaan ze zaterdag 26 september het zwerfvuil in de buurt opruimen. Want in een schone buurt is het prettiger wonen én prettiger recreëren. Daarnaast gaan ze, na goed overleg met de gemeente, ook bezig in het groen, o.a. onkruid wieden tussen de stoeptegels. De buurtbewoners willen dit twee keer in het jaar gaan doen. Een van de initiatiefnemers, Ivo Eenkhoorn: ‘het is leuk om met elkaar bezig te zijn. Je hebt een gezellige middag, en het resultaat is een schone en goed uitziende buurt.’ En na met elkaar aan het werk te zijn geweest, is het erg leuk om met een barbecue af te sluiten. Ivo: ‘Werken en genieten met elkaar, dat is toch geweldig als je dat als buurt met elkaar kunt doen.’

Zwerfvuilprogramma Mooi Schoon

Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties die door inwoners, scholen en (sport)verenigingen worden georganiseerd. Mensen die gezamenlijk de buurt willen opschonen kunnen gratis de Bus van Mooi Schoon in bruikleen krijgen; een bestelbus vol afvalgrijpers, vuilniszakken, bezems en nog veel meer. Het opgeruimde zwerfvuil wordt gratis afgevoerd. Zo kan men samen met de buurt of (sport)vereniging aan de slag. Het levert niet alleen een schone buurt op, maar is ook nog eens heel gezellig! 

Mensen die regelmatig een rondje wandelen en daarbij wat zwerfvuil willen oprapen kunnen gratis een afvalgrijper aanvragen. Heeft u een ander idee om Zwartewaterland vrij te maken en te houden van zwerfvuil? Breng uw idee in op www.mooi-schoon.nl en er wordt snel contact met u opgenomen.