15 januari 2021 Gebruikers online: 36
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgel-plus Concert

Evenement op: vrijdag 29 mei 2015 -19:00 - 21:00

Event Navigation

De succesvolle en drukbezochte tentoonstelling van Marius van Dokkum in Sluuspoort Zwartsluis krijgt vrijdag 29 mei een extra dimensie. Die dag wordt ’s avonds vanaf half acht in de hervormde kerk aan de Kerkstraat een bijzonder Orgel-Plus-Concert gegeven. De entree voor deze unieke avond is vijf euro (incl. koffie en entree kerk/Sluuspoort). De kerk is open vanaf zeven uur.

De plus van deze avond komt voor rekening van de schilder zelf en volgt op het concert. Het orgelconcert komt op het conto van Marius’ echtgenote Ingeborg. Na haar orgelstudie aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag heeft Ingeborg van Dokkum-Prins naam gemaakt. Regelmatig geeft zij concerten en bovendien is ze actief als begeleider van koren en solisten, als dirigent en heeft ze een eigen lespraktijk. Tijdens het concert in Zwartsluis brengt zij op het Rudolf Knol-orgel werken van Bach, Haydn en Mendelssohn ten gehore.

Marius van Dokkum weet in zijn schilderijen op unieke wijze mensen en situaties vast te leggen. Trefwoorden bij zijn werken zijn dan ook: herkenbaar, humoristisch, dubbele laag en niet minder vaak krijgt de kijker een spiegel voorgehouden. Het is niet voor niets dat het werk van deze schilder zo populair is. Wie wil weten hoe zijn schilderijen tot stand komen kan dat vrijdag 29 mei tijdens de ‘plus’ te weten komen. Die ‘plus’ bestaat namelijk uit een powerpoint-presentatie die Van Dokkum na afloop van het orgelconcert geeft in Sluuspoort. Daarin licht hij een tipje van de sluier op over het ontstaan van zijn werken en verzorgt aansluitend een rondgang langs de geëxposeerde werken. Het totale programma duurt ongeveer anderhalf uur.

De tentoonstelling van Marius van Dokkum in Sluuspoort is nog te zien tot en met 28 juni