16 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Orgelconcert Gerwin van der Plaats

Evenement op: zaterdag 25 augustus 2018 -16:00 - 18:00

Event Navigation

Organist Gerwin van der Plaats (1977) geeft 25 augustus traditiegetrouw een feestelijk concert in de Ichtuskerk om de start van het Euifeest luister bij te zetten.

Op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin al kerkdiensten. Zijn talent werd verder ontwikkeld door de organisten Jaap Zwart en  Herman van Vliet. Idolen van  hem waren Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder.

Zijn leermeesters aan het Fontys conservatorium waren Geert Bierling (orgel) en Henco de Berg (improvisatie). Naast zijn orgelconcerten geeft hij uitvoeringen met verschillende koren als dirigent of als begeleider. Hij heeft een 5 tal koren onder zijn hoede o.a. mannenkoor DEV en klein koor Musica Religiosa, beide te Kampen. Bovendien treedt hij vaak samen op met sopraan Clara de Vries en zijn Urker mannenkwartet. Buitenlandse concertreizen staan op zijn curriculum. Tot de historie behoren zijn populaire concerten op het theaterorgel in Steenwijk.

Op het programma staan werken Bruns, Händel, Young , Tsjaikovski en Zwart. Meestal opent en sluit hij af met een variatie of improvisatie over een bekende melodie. Daartussen komen componisten van bekende en minder bekende signatuur aan bod. Het wordt een toegankelijk programma voor een breed publiek. Zie zijn website om meer inzicht te krijgen.

De kerkzaal aan de Kastanjelaan is open vanaf 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Een vrije gift voor de gemaakte kosten wordt zeer op prijs gesteld. Aanvang is om 16.00 uur.