15 januari 2021 Gebruikers online: 41
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Passie & Paaszang met Hasselts Fanfare

Evenement op: zaterdag 31 maart 2018 -19:30 - 22:00

Event Navigation

Op zaterdag 31 maart aanstaande, stille zaterdag,  hoopt Hasselts Fanfare weer een Passie & Paaszang te houden in de Grote Kerk van Hasselt.

Deze voorbereiding op de Paasdagen zal dan voor de 28e keer gehouden worden en dit jaar wordt medewerking verleend door Chr. Mannenkoor Staphorst. Een koor dat in 1969 werd opgericht door enkele enthousiaste zangers en inmiddels is uitgegroeid tot een meer dan 100-koppig koor, al meerdere albums heeft gemaakt en sinds 2010 onder de bezielende leiding staat van de heer Peter Bos.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Wilco Veldkamp is bereid gevonden e.e.a. te begeleiden. Ongetwijfeld zal een solowerk van hem niet ontbreken.

Dominee H. Westerhout zal openen, de schriftlezing verzorgen en sluiten.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare onder leiding van haar dirigent Harry van Bruggen heeft al enige repetities ter voorbereiding op deze Paaszang gehouden en zal een aantal zeer toepasselijke stukken ten gehore brengen, waarin de lijdenstijd tot uitdrukking wordt gebracht. Op de woensdagavond voorafgaand aan de Passie en Paaszang zal de generale repetitie gehouden worden in de fraaie St. Stephanuskerk van Hasselt met haar indrukwekkende orgel en akoestiek.

Muziekvereniging en Mannenkoor hopen met deze Passie- & Paaszang op een goede voorbereiding op de Paasdagen waarbij wordt stilgestaan bij de oproer – gevangenneming – marteling – het sterven en de opstanding van Jezus Christus. De kerk is 19.00 uur open en de aanvang 19.30 uur. Voorgaande jaren was er een enorme belangstelling voor deze bijzondere avond, dus kom op tijd!

Toegang gratis.