26 januari 2021 Gebruikers online: 7
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rommelmarkt voor Dorotty

Evenement op: zaterdag 21 maart 2015 -10:00 - 17:00

Event Navigation

De Stichting Dorotty Oekraïne houdt komende zaterdag een rommelmarkt in Het Trefpunt. De opbrengst gaat uiteraard naar de Oekraïne. En dat is hard nodig, vertelt Jan Timmerman van de organisatie. “Als je ziet wat er momenteel allemaal gebeurt in dat land…alles staat in het teken van de oorlog in het oosten en daar lijdt de hele Oekraïne onder.”

Timmerman kent schrijnende verhalen. “Mannen kunnen ieder moment worden opgeroepen voor een oorlog die 1600 kilometer verderop woedt. Dat brengt grote spanningen met zich mee. En de regering bespaart op alles. Zo gaat dagelijks de stroom en het gas een paar uur uit om geld te besparen. Veel mannen zijn de grens met Hongarije overgestoken om te voorkomen dat ze in dienst moeten. In de Oekraïne moet zo’n oproep persoonlijk worden overhandigd. Nou, als je er niet bent, is dat lastig…”

Het is de tweede keer dat de stichting een rommelmarkt houdt. Donderdag en vrijdag is de inbreng. De stichting is vernoemd naar het meisje Dorotty. Haar beide ouders zijn zwaar gehandicapt. Zij zocht destijds contact met de oprichters van de stichting.