17 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SCAB-film: The Other Side of Hope

Evenement op: dinsdag 16 januari 2018 -20:00 - 22:30

Event Navigation

In de bieb draait 16 januari de humoristische en dramatisch film The Other side of Hope. De aanvang is 20.00 uur. SCAB-vrienden betalen 5 euro, anderen 7,50 euro. Entree is inclusief koffie, een hapje en een drankje.

Khaled, een jonge Syrische vluchteling, belandt in Helsinki. Met grote hoop voor een betere toekomst, probeert hij hier politiek asiel te verkrijgen, maar moet helaas besluiten in het illegale circuit te duiken. Vijftiger Wikström, zet een punt achter zijn leven als vertegenwoordiger van heren overhemden en stropdassen. Ook zijn alcoholische vrouw zet hij aan de kant. Dankzij een winnende partij poker vergaart hij een klein fortuin waarmee hij een slechtlopend restaurant ergens in een achterafstraatje in Helsinki koopt. Wikström treft Khaled aan op de binnenplaats van zijn restaurant. Na een kort handgemeen, raken de mannen in gesprek. Wellicht herkent Wikström iets van zichzelf in de gehavende man, want hij besluit Khaled in te huren om voor hem te komen werken. En daarnaast kan Wikström wel een afwasser gebruiken……..

Regisseur Aki Kaurismäki zal de nieuwkomers verrassen met de charmante droge humor in dit melancholische verhaal over een vluchteling en een oude Finse zakenman.

Na afloop van de film verkoopt de SCAB dvd’s van eerder vertoonde films voor € 2,50 p/st.