26 januari 2021 Gebruikers online: 6
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Serious Rescue

Evenement op: maandag 18 december 2017 -16:00 - 17:00

Event Navigation

Van 17 tot en met 19 december zetten 300 vrijwilligers van 28 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van Serious Request; het herenigen van kinderen en ouders, die elkaar kwijt  zijn geraakt in een conflictgebied of bij een natuurramp. De stoet komt ook langs Hasselt.

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig om Nederland veilig van het water te laten genieten. In de zomermaanden ontvangt de Reddingsbrigade veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. Jaarlijks herenigen de lifeguards van de Reddingsbrigade zo’n 900 zoekgeraakte kinderen met hun ouders. “De lifeguards van de reddingsbrigade weten dus als geen ander hoe groot de schrik is voor ouders en kinderen als zij elkaar niet terug kunnen vinden en hoe belangrijk het is om kinderen weer veilig met hun ouders te kunnen herenigen. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis ook dat er veel geld nodig is om dit soort werk te doen. Het ene goede doel helpt met deze actie zo het andere goede doel, want samen redden we het beter”, aldus de organisatie.

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal dit jaar voor de 8e keer 3 dagen lang in een oranje lint van reddingsboten worden gevaren voor het goede doel van Serious Request van 3FM.  Met 34 reddingsboten zal een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door  Drenthe en Overijssel. Serious Rescue 2017 start in Meppel om vervolgens via Giethoorn, Steenwijk, Kalenberg, Hasselt en Zwolle bij het Glazen Huis in Apeldoorn aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren.

De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.

Maandagmiddag tussen 16.00 en 16.30 uur is de aankomst in Hasselt. Zwem- en reddingsbrigade Hasselt heet haar collega’s dan van harte welkom. De 34 boten van de reddingsbrigade zullen dan aanleggen bij de Kalkovens. Gedurende de avond en de nacht zullen de ruim 300 vrijwilligers overnachten in Sporthal de Prinsenhof. Dinsdagochtend om 8.30 zal door de gemeente Zwartewaterland het startschot gegeven worden voor de 3e, tevens laatste dag van de actie, waarna de boten Hasselt weer uit zullen varen.

Dinsdagmiddag 19 december rond 15.00 uur zullen de deelnemers van “Serious Rescue” in Apeldoorn aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Zwem- en reddingsbrigade Hasselt is een zwem- en reddingsbrigade die elke woensdagavond traint in zwembad Hasselt (zomer) of Genemuiden (winter). Zwemmen bij de Zwem- en reddingsbrigade Hasselt betekent zwemmen in de breedste zin van het woord. Spelenderwijs word je geleerd om jezelf, of een ander, te redden bij een ongeval in het water. (www.reddingsbrigade-zrh.nl)