21 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sponsorzwemmen ZVZ

Evenement op: woensdag 2 september 2015 -18:15 - 21:00

Event Navigation

Op woensdag 2 september vanaf 18.15 uur gaan de zwemmers van ZvZwartsluis zoveel mogelijk baantjes zwemmen om geld op te halen voor het Firefly kindertehuis in Kathmandu, Nepal.

Na de verwoestende aardbeving van 25 april, gevolgd door een 2e zware aardbeving op 12 mei, is Nepal in totale verwoesting achtergelaten. Het Firefly Kindertehuis in Kathmandu is ‘redelijk’ uit de aardbeving gekomen. Het pand heeft lichte schade maar dat is te overzien. Het kindertehuis biedt plaats aan 45 kinderen, maar door de ramp is er alleen op dit moment al een groei van bijna 60 kinderen. Dat kan het tehuis nauwelijks aan. Kinderen slapen met twee of drie in een bed en het eten en drinken moet op rantsoen.

Bouwondernemer Taco Jongman uit Vollenhove en Eddie Sevink uit Zwolle waren in Kathmandu tijdens de 1e aardbeving. Zij gaan eind september met een klein team terug naar Kathmandu (op eigen kosten) waar ze het weeshuis zullen herstellen en deze kinderen te helpen met onderdak, voeding, kleding en materialen. Zij willen deze kinderen graag een veilige plek geven.

Op woensdag 2 september vanaf 18.15 uur gaan de ZvZ zwemmers zoveel mogelijk baantjes zwemmen om geld op te halen voor deze kinderen. Ook zullen Taco en Eddie aanwezig zijn om te vertellen over hun ervaringen en over het kindertehuis. Er zullen foto’s getoond worden en er zal gelegenheid zijn om een donatie te geven voor dit goede doel.