18 januari 2021 Gebruikers online: 19
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streektaalavond

Evenement op: vrijdag 13 november 2015 -20:00 - 22:00

Event Navigation

De Winterkwartier-fans hebben het hoog op hun lijstje staan. Klaar om in de agenda te zetten. De jaarlijkse Streektaalavond. Op vrijdag 13 november is het weer zover. De proloog voor het Winterkwartier 2015/2016 in Sluuspoort belooft veel goeds.
‘Oude bekenden’ treden voor het voetlicht. Vanzelfsprekend met ieder op hun eigen wijze een volledig nieuwe inbreng. En niet alleen het Sluzigers zal de oren strelen, maar ook de streektaal zoals die in de (soms heel nabije) omgeving wordt gesproken. Jan Blei, Frouk Alice Weijs, Janny Bakker en Henk Hooijer maken er samen een avondje genieten van.
Alsof de gesproken taal alleen nog niet voldoende is, kan er naast de ‘vertellegies’ ook geluisterd worden naar de streektaal in gezongen woord, begeleid door muziek. Daarvoor zorgen Margriet Bruggemans (zang) en Reinder van Raalte (muziek) die samen het duo Rooie Griet en Reinder vormen. In deze formatie hebben ze al menig optreden tot een succes gemaakt met o.a. smartlappen en cabaretliedjes.
Sluuspoort – Museum Schoonewelle, Handelskade 25, Zwartsluis, entree € 5,-incl. koffie/thee bij aanvang. Korting voor leden van Sakz € 1,50. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, www.sluuspoort.nl