21 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlinderexcursie in de Stadsgaten

Evenement op: woensdag 7 juni 2017

Event Navigation

Staatsbosbeheer houdt woensdag 7 juni een vlinderexcursie naar natuurreservaat de Stadsgaten van Hasselt. Het reservaat is een aantal jaren geleden opnieuw ingericht en uitgebreid met nieuwe schraalgraslanden. De zeldzame dagvlinder de zilveren maan is volop aanwezig en zal zich bij mooi weer zeker laten zien om te fotograferen.

De Stadsgaten is een oud verveningsgebied dat al eeuwenlang bestaat. Na de turfwinning bleef er open water over (petgaten). In de loop van de eeuwen is dat langzaam dicht gegroeid (verland). Thans bestaat het uit trilvenen en schrale graslanden. Deelnemers maken samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een rondwandeling door dit unieke stukje natuur.

Het vertrek is om 13.30 uur vanaf Camping “De Stadsgaten” aan de Afschuttingsweg 1 te Rouveen. Zorg voor stevig schoeisel en vergeet niet een verrekijker en of fototoestel mee te nemen.
De kosten bedragen € 7,50 per persoon voor volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar betalen € 2,50. Graag gepast voldoen aan de boswachter.