22 oktober 2021 Gebruikers online: 37
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarsconcert Ichtuskerk

Evenement op: zaterdag 13 april 2019 -16:00 - 18:00

Event Navigation

Op zaterdag 13 april houdt de orgelcommissie van de Ichthuskerk het volgende concert in de serie ‘Klassiek op Zaterdagmiddag’. Het wordt uitgevoerd door Elly Bakker (fluitiste) en Sander van den Houten (organist)Het concert begint gewoontegetrouw om 16.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en vrij toegankelijk. Wel wordt een vrije gift op prijs gesteld.

Op het programma staan werken van Van Eyck, Sammartini, Finger, Sanderman en Telemann, die uitgevoerd worden door het duo Bakker/Van Houten. Ter afwisseling speelt Sander van den Houten verschillende orgelsolo’s. 

Elly Bakker begon met blokfluit aan de muziekschool in Delft bij Pierre van Hauwe. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium blokfluit en als bijvak klavecimbel.
Als docente blokfluit gaf ze les aan muziekscholen in Spijkenisse, Westvoorne en Roosendaal. Onder haar invloed is een grote blokfluitafdeling ontstaan en een bloeiende blokfluitcultuur. Leerlingen van alle leeftijden spelen in blokfluitensembles op allerlei niveaus en laten van zich horen in concerten en op concoursen.

Vanaf 1996 vormde zij 18 jaar lang een vast duo met de organist/klavecinist Rinus Verhage. Naast alle blokfluitactiviteiten stond zij voor een kinderkoor en een jeugdkoor. Als cantor staat ze al 30 jaar voor de cantorij van de Protestantse Gemeente Oostvoorne. De samenwerking met de organist Sander v.d. Houten is ontstaan, doordat hij jarenlang de cantorij van de Protestantse Gemeente Oostvoorne begeleidde.

Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H). Hij won het Buxtehude orgelconcours te Zierikzee (1e prijs). Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en behaalde daar zijn bachelor diploma. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema. Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.
Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Ook is hij vaste begeleider van het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar, het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor beide o.l.v. Rintje te Wies. Zie verder: www.sandervandenhouten.nl

Volgende concerten in 2019 vanaf 16.00 uur in de Ichthuskerk:

22 juni             Stef Tuinstra (Groningen) orgelconcert 20.00 uur i.s.m. Grote kerk

17 augustus      Gerwin van der Plaats hooifeest orgelconcert.

14 september   Harm Hoeve (Rouveen) orgelconcert  20.00 uur i.s.m. Grote kerk

19 oktober       jubileumconcert met Clara de Vries , Gerwin van der Plaats en het Urker kwartet.

21 december    kerstconcert met Capella Kampen o.l.v. Ab Weegenaar