24 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarstocht

Evenement op: vrijdag 8 april 2016 -17:00 - 22:00

Event Navigation

Ruim honderddertig (bok)bierdrinkers genoten in het najaar van de Bokkentocht in de Sluziger horeca. De Voorjaarstocht op 8 april mikt op hetzelfde succes met zelfs twee deelnemers extra: ook Hotel Zwartewater en ’t Kraantje zijn van de partij. “We hopen op een zelfde enthousiasme als bij de Bokkentocht”, zegt organisator Thijs Postma.

Bij dat evenement wist hij even niet wat hem overkwam. Hij hoopte op vijftig deelnemers, maar kreeg uiteindelijk bijna het drievoudige in zijn Caf√© de Sluus. Daar en in vier andere horecazaken kregen de aanwezigen een bokbier en een klein hapje. “Buiten veel Sluzigers kwamen er ook behoorlijk wat mensen uit Hasselt, Sint Jansklooster en Meppel. Dit keer mikken we zelfs op nog wat meer gasten van buitenaf.”

De Voorjaarstocht moet namelijk ook een soort start van het toeristische seizoen zijn. Het ideaalscenario heeft Postma wel in zijn hoofd: “Het zou prachtig zijn als we buiten op de terrassen kunnen zitten. Daar nodigt het bier ook wel toe uit. Voorjaarsbier is lichter dan de herfstbokken. Wij kiezen bovendien voor een gevarieerd aanbod met ook witbier en ipa’. Ook dat zijn lichtere bieren.”

Dat is bijna wel nodig ook met zeven deelnemers. Het gevaar van een lichte dronkenschap lijkt op de loer te liggen. “Daarom hebben we ook voor kleinere glazen gekozen. Die mogen deelnemers houden. Wij hebben speciale Voorjaarstocht-glazen laten ontwikkelen”, aldus Postma. Over hoe de tocht naar ’t Kraantje wordt gemaakt, denkt de organisatie overigens nog na.¬†Aanmelden kan weer via desluus@Hotmail.com of 06 – 166 142 49.

Komend weekeinde is het overigens carnaval in de horeca van Zwartsluis.