26 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Staphorster Stipwerk

Evenement op: woensdag 24 februari 2016 -19:30 - 21:00

Event Navigation

Wie kent het niet, het karakteristieke Staphorster Stipwerk. Het vormt een wezenlijk onderdeel van de traditionele Staphorster klederdracht, die nog steeds te zien is in het dagelijkse straatbeeld van Staphorst. Stoffen die kunstig versierd zijn met veelkleurige patronen, aangebracht met in verf gedoopte stempels. Het maken van dit stipwerk is een traditioneel gebruik dat hoort bij de Staphorster cultuur. Naast de traditionele toepassing en techniek zijn er ook allerlei eigentijdse toepassingen. Stipwerk kan toegepast worden op verschillende materialen en objecten. Dat biedt legio mogelijkheden om het gebruik ervan levend te houden, ook voor jonge mensen en de komende generaties.

Gerard van Oosten geeft een workshop over het Staphorster Stipwerk. De deelnemers kunnen zelf aan de slag op een te bewerken object. Dit kan dus van alles zijn, bijvoorbeeld schoenen, een t-shirt of een ander kledingstuk.

Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Deelnamekosten € 12,- p.p. (incl. materiaal voor stipwerk en koffie/thee bij aanvang). Aantal deelnemers is maximaal 20 personen. Zelf meenemen: het te bewerken object. Opgave bij Museum Schoonewelle/Sluuspoort, info@sluuspoort.nl of 038-3866555.