26 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zwartsluis Live

Evenement op: zaterdag 12 september 2015 -20:00 - 23:55

Event Navigation

“Maak je geen zorgen, het wordt 25 graden. Echt zo’n avond waarop het buiten tot laat lekker is”, zegt Alderic Weijs beslist. Het bandlid van Eigenweijs heeft het over 12 september, de dag waarop de allereerste editie van Zwartsluis Live gaat plaatsvinden. Naast zijn band moet dj Klaas van Dijk dan voor de sfeer zorgen. In De Albatros ging het gesprek tot dusver over het miserabele weer van de laatste dagen. Geen omstandigheden die je met een festival moet hebben.

Zeker niet als je mikt op een behoorlijke opkomst. Fred van De Albatros rekent uit dat er zeker zeshonderd mensen op het plein voor zijn zaak moeten kunnen staan. “Ik ben ontzettend benieuwd hoeveel mensen er komen. Dit is iets nieuws, het is gratis en de combinatie van deejay en band is volgens mij een hele goede. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in”, zegt Alderic. Elfred Weijs knikt instemmend. “Wij hebben meteen ‘ja’ gezegd tegen dit initiatief. Hoe meer leuke evenementen er zijn in Zwartsluis, hoe beter. Spelen voor eigen publiek is ook te gek. Zeker in de buitenlucht.”

Het idee is afkomstig van Daniëlle Hoen en Emiel van De Albatros, uit wiens koker de laatste jaren al meer goede ideeën zijn gekomen. De feesten voor de ‘stappers van toen’ zijn al jarenlang een succes. Nu is er een vervolg in de buitenluct. “Dan loop ik de snackbar binnen en zeg dat we weer eens wat moeten doen”, glimlacht Hoen, maar eigenlijk is de ingeving niet nieuw. “We hebben het al wel een jaar of drie over een buitenevenement. Vooral Emiel wil dat graag. Zelf liep ik rond met het plan voor een feest tijdens de Midzomernacht en dan met alleen zomermuziek. Nou ja, het is de nazomer geworden…”

Zwartsluis Live moet een evenement voor alle leeftijden worden. Eigenweijs gaat een breed top-100 repertoire en Klaas van Dijk draait ongetwijfeld de grote hits. “Ik begin om 20.00 uur met draaien en daarna wisselen we elkaar tot middernacht af. Daarna ga ik in de Partypub nog een paar uur door. Het zou mooi zijn als dit een succes wordt. Dan kan het een jaarlijks terugkerend evenement worden. Een soort afsluiting van de zomer”, zegt Van Dijk.

Eerst maar eens kijken hoeveel Sluzigers er op 12 september op het plein voor De Albatros staan. De betrokkenen hebben er een goed gevoel over. Alderic: “Ik hoop op zoiets als het Zwartewaterevent met Syb van der Ploeg. Dat was nieuw en trok veel publiek. Hopelijk lukt ons dat ook.”