23 maart 2019 Gebruikers online: 4
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groep 8 Het Anker in gesprek met wethouder

Geplaatst op: 13 december 2017

Kinderen van groep 8 van basisschool Het Anker brachten woensdagochtend een bezoek aan het gemeentehuis. In de raadszaal gingen zij in gesprek met wethouder Arie Speksnijder (ruimtelijke ordening en onderwijs) en mevrouw Bloemert (kerncoördinator Hasselt).

De kinderen hadden op school nagedacht over de omgeving waarin ze wonen; waar ze blij mee zijn, maar vooral ook wat ze graag veranderd zouden willen zien. De aanleiding voor dit bezoek was een opdracht in de nieuwe taalmethode die CBS Het Anker dit schooljaar heeft aangeschaft.

In deze lessen kwam ook het schrijven van een formele brief naar de gemeente aan de orde. Om te ervaren hoe het echt is om zo’n brief te schrijven en daarnaast een betoog te houden over het gekozen probleem heeft juf Sytske de Haan contact gezocht met het gemeentehuis. Met enthousiasme werd de vraag gehonoreerd.

Vanuit school gezien de mooiste manier om zo de theorie en de praktijk met elkaar in verbinding te brengen. In het kader van het vak burgerschap een waardevolle invulling. Kinderen wordt geleerd in contact te zijn met de gemeente/politiek en zich bewust zijn van de buurt waarin ze wonen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.