26 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Midwinter bij de Veldschuur

Geplaatst op: 29 december 2017

Op zaterdag 6 januari kan vanaf De Veldschuur worden meegewandeld met de midwinterhoornbloasgroep Kop van Overiessel. Tegen het schemeruur start de wandeling door Zwartewaterklooster o.l.v. de midwinterhoornblaozers Kop van Overiessel (in twee groepen – starttijden ca. 16:00 uur en 16:20  uur). Wandelaars kunnen genieten van de midwinterhoornklanken.  Wandelen op eigen risico.

Traditiegetrouw komt ieder jaar de midwinterhoornbouwer Gerrit Tijhof op bezoek om zijn ambachtelijk werk te vertonen. Wie een nieuwe happe nodig heeft of een midwinterhoorn wil kopen, kan bij Gerrit terecht voor raad en daad. In een warme Veldschuur  is er ook van alles te doen ; Dit jaar zijn de” breidames “van  de vrouwen van Nu te gast en kan  de breikunst  worden bewonderd , Ben Kant brengt een aantal liederen ten gehore.

Bakker Ton bakt een voedzaam broodje zuurkool en liefhebbers mogen meehelpen en hem daarbij op de vingers kijken. Onder begeleiding van sterrenkundige Wim Verdoold gaan de deelnemers op zoek naar de ster van de Driekoningen die ergens aan het sterrenfirmament staat.

Als het weer het toelaat vertelt Paul Rademaker een Driekoningenverhaal bij het kampvuur en in de stal van Pieter van de Berg vertelt Hennie Meerveld een winterverhaal tijdens de wandeling door Zwartewaterklooster.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour