20 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

IVN-Junior Rangers knotten wilgen bij Hasselt

Geplaatst op: 23 januari 2018

De IVN-Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben zaterdag 20 januari samen met hun ouders de handen uit de mouwen gestoken in de buurt van Hasselt en een aantal wilgen van hun zware ‘pruiken’ verlost. De wilgen stonden echter door het hoge water met hun voeten in het water, dus dat was een extra uitdaging.

De groep jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar ging na een korte toelichting van boswachter Jeroen Bredenbeek van Staatsbosbeheer – waarom de wilgen geknot moeten worden en hoe je veilig kunt werken met vlijmscherpe handzagen – enthousiast aan de slag.

Ze werden geholpen door hun ouders die één keer per jaar mee mogen doen met een activiteit van IVN-Junior Rangers. Bij deze jaarlijkse ‘Ouderochtend’ wordt er altijd enthousiast door de ouders meegewerkt. Zo vaak krijgen ze niet de kans om samen te werken met hun zoon of dochter in de mooie natuur zo vlakbij huis, maar waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Tussendoor kon de groep even bijkomen bij de boer in de schuur, die warme drankjes klaar had staan. Door de begeleiding werd er nog teruggekeken op een succesvol jaar 2017 met veel activiteiten en speciale aandacht voor het 10 jarig jubileum van de groep Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

In februari gaat de groep Junior Rangers de boswachter van Natuurmonumenten helpen in de rietlanden bij St. Jansklooster

Wie het ook leuk lijkt om kennis te maken, of wil je meer informatie stuur een berichtje naar e.l.zwanenburg@ivn.nl of kijk op www.juniorrangers.nl

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour