26 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Judoka Amber Weiland derde op NK-18

Geplaatst op: 13 maart 2018

Amber Weiland (r) met de andere medaillewinnaars

Amber Weiland uit Hasselt is zaterdag tijdens het NK Judo in Tilburg derde geworden in de klasse meiden onder de 18 jaar in de klasse +70 kilogram.
Weiland won vier van haar eerste vijf partijen. De 6e partij was om het brons tegen Jilke Ripping, een bekende waar Amber nog nooit van had verloren, wat een goed gevoel gaf voor de partij. Ze voerde de juiste tactiek uit door vroeg tot score kunnen komen met een wazari. Daarna was het doel om de pot rustig uit te judoën en niet te veel risico te nemen. Dit was uiteindelijk niet nodig doordat ze vlak daarna nog een wazari scoorde, en tweemaal wazari is ippon waarmee de bronzen plak binnen was. Voor Weiland toch een dubbel gevoel. Aan de ene kant was de Judoka blij met de bronzen plak maar aan de andere kant voelde het ook erg zuur, want er had zeker meer ingezeten.

Weiland draait het ‘fulltime judo-programma’ bij de het RTC in Heerenveen en volgt de bondstrainingen in Papendal. Dit doet ze in combinatie met haar opleiding Atheneum die ze volgt aan de TAN in Heerenveen.
Een school voor topsportende leerlingen die van NOC*NSF een nationale of internationale status hebben gekregen en trainen in een officieel bondsprogramma (Jong Oranje) van één van de bij CTO aangesloten sportbonden.
Hierdoor krijgt ze de kans om zich als topsporter verder te ontwikkelen en krijgt ze de tijd om deel te nemen aan de toernooien en stages, en ondanks dit drukke sportprogramma hoopt ze toch haar Atheneum diploma te halen. Weiland haar volgende uitdaging is de International Thüringen Cup in Bad Blankenburg in het weekend van 24 en 25 maart.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour