24 mei 2019 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gele hesjes door de Nadorst

Geplaatst op: 16 maart 2019

Gele hesjes stappen zaterdagochtend door de Nadorst, Ter Wees Hoek en Om de Weede. Niet uit het protest van de gemeente Zwartewaterland of de rijksoverheid, maar om het zwerfafval in de wijken op te ruimen. Gewapend met prikkers en andere benodigde gereedschappen zorgen ze dat de straten er na een paar uur weer spik en span bij liggen.

De animo voor de actie in het kader van NLDoet is groot, blijkt om 10.00 uur in het gebouw van de scouting. Afgevaardigden van zeven organisaties uit de wijk zijn aanwezig en ook politici van PvdA en ChristenUnie steken de handen uit de mouw. Ze hebben een coalitie voor een dag gesloten met de nieuwste partij van Zwartewaterland, want ook wethouder Albert Coster heeft een geel hesje aangetrokken.

“Hier gaat het om…”, zegt organisator Jan Haverkate vanaf een stoel. Hij houdt een blikje en een flesje in de hand. De wijk ligt er redelijk vol mee, zo is de indruk. “Het zou mooi zijn als deze actie volgend jaar niet meer mogelijk is, en iedereen zijn afval in de daarvoor bestemde container stopt. Dan worden het grondstoffen voor de ROVA in plaats van afval”, aldus Haverkate. ROVA en de gemeente ondersteunen de buurtactie.

Ook enkele bewoners van Om de Weede zijn aanwezig om mee te helpen. Wellicht is de rondgang in hun wijk niet nodig, want ze hebben onlangs ook al een rondje gemaakt, vertellen ze. Ook het terrein rond de manege wordt overgeslagen. De ruiters en amazones hebben vorige week het terrein al schoongemaakt, omdat er nu een concours is. Verder gaan de vrijwilligers alle hoeken af, daarbij geholpen door prachtige steun van leden van Scouting de Veste.

Na een paar uur prikken en ruimen wordt de ochtend, in de stromende regen, afgesloten met een lunch. “Met soep, geen plastic soep…”, zegt Haverkate.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.