26 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Roel Kronenberg heeft veel verkeerskennis

Geplaatst op: 4 april 2019

Velen van de 98 leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Hasselt, Mastenbroek en Genne hadden afgelopen donderdag weinig problemen met de vragen van de jaarlijkse verkeersexamens. Twee deelnemers slaagden niet rechtstreeks voor het schriftelijk omdat zij een enkel puntje tekort kwamen om te slagen. Zij mogen dus een herexamen doen om alsnog het begeerde diploma te halen. Roel Kronenberg van De Driemaster legde het examen het beste af. Hij ontvangt daarom een fietscomputer.

De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vond dat de vragen dit jaar goed te doen waren. Desondanks behaalde niet één van de kandidaten de maximale score van 25 punten.

Voor het praktijkgedeelte had VVN in de bebouwde kom van Hasselt een route van vijf kilometer uitgezet met zeven “posten” die het gedrag van de leerlingen moesten observeren. De scholieren vertrokken vanaf Het Teeuwland waar zij, na een korte uitleg door VVN, werden voorzien van een oranje hesje met rugnummer. Ook werden de fietsen vóór vertrek nog gekeurd. Maar liefst 28 deelnemers legden het parcours geheel foutloos af. Zij behaalden daarmee het maximale aantal van 50 punten. Helaas is één leerling gezakt wegens een ernstige voorrangsfout.

De hoogste totaalscores per school:

Prins Willem Alexander: Kirsten van Herk en Julia ten Klooster: 72 punten;

Op de Hoeksteen: Jorinde de Jong: 72 punten;

Genne: Victoria de Vries: 72 punten;

Het Anker: Robin Dunnink: 73 punten;

De Toermalijn: Janiek van Leussen : 73 punten;

De Driemaster: Roel Kronenberg met maar liefst 74 punten!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour