28 februari 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Primeur voor het zwembad

Geplaatst op: 17 april 2019

Woensdagmorgen elf uur opende het openluchtbad Ariën Prins van Wijngaarden officieel de deuren voor het nieuwe seizoen. Het mooie weer en de gunstige vooruitzichten voor het komende paasweekend met temperaturen boven de twintig graden zijn de redenen om vandaag al open te gaan.

De eerste zwemliefhebbers genoten van het heerlijke weer en het zwemwater. De regionale omroep RTV Oost was met een cameraploeg naar Hasselt gekomen voor tv- en radio opnamen.

Vorig jaar ging het zwembad ook al vroeg open en had zelfs de landelijke primeur. Ook nu is het Hasselter bad weer als eerste openluchtbad in Overijssel die deuren opende en mogelijk ook weer van Nederland. De bezoekers wordt geadviseerd op tijd naar het zwembad te komen om het abonnement op te waarderen of aan te kopen.

De openingstijden zijn op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op Eerste en Tweede Paasdag zijn de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.

Het zwembad start dit seizoen ook met een rookvrij zwembad. Dit geldt ook voor de andere overdekte zwembaden in Zwartsluis en Genemuiden. Er mag dus niet meer in de baden gerookt worden. Wij sluiten hiermee aan op de landelijke campagne ‘op weg naar een rookvrije generatie’ die voor accommodaties, scholen en sportverenigingen is gestart, zo zegt locatiemanager Raymond Spijkerman. De rookvrije zone is duidelijk zichtbaar gemaakt voor de toeging en in het bad met speciale tegeltjes waarop dit staat aangegeven.

Een leverancier van spelmateriaal uit Meppel heeft voor het grote bad vijf dagen lang een grote glijbaan gratis in bruikleen gegeven. Voor de kinderen een topattractie. De glijbaan wordt woensdagmiddag geplaatst.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.