26 april 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Defilé Avondvierdaagse bij De Hazelaar

Geplaatst op: 18 mei 2019

Het afsluitende defilé van de Avondvierdaagse is dit keer bij De Hazelaar. Dat heeft te maken met de Europese Verkiezingen waardoor het stadhuis een stembureau is. Nieuw is dat een aantal bewoners van De Hazelaar donderdag ook meegaat op de afsluitende avond. Dat vertelde Edwin Selles van de organisatie zaterdag bij Zwartewater FM.

Voor de 31e keer organiseert Scouting de Veste het vierdaagse wandelfestijn in en rond Hasselt. Na de moeizame editie van vorig jaar hoopt de organisatie dit jaar op beter weer. “Vorig jaar konden we alleen op donderdag lopen, de dagen daarvoor was het heel warm en hing er onweer in de lucht”, vertelt Selles, die met enig angst en beven vooruitkijkt naar de weersvoorspellingen. Opnieuw zou er onweer kunnen ontstaan.

Voorlopig gaat hij ervan uit dat zeker 550 mensen meelopen vanaf maandag. “Dat aantal heeft zich tot dusver aangemeld, en voor de donderdag dik zevenhonderd. We gaan ervan uit dat meer mensen gaan meedoen: een school heeft zich nog niet collectief aangemeld, maar er zijn vast kinderen met hun ouders die toch meedoen. Ook maandag is aanmelden nog mogelijk.”

Selles is zelf verantwoordelijk voor de route. Met werkzaamheden op de Van der Vegtlaan en de verkiezingen zorgde dat voor enige hoofdbrekens. “Maar eigenlijk is het niet echt een probleem. Dit kunnen we oplossen. En ik denk dat een binnenkomst bij De Hazelaar ook heel mooi kan zijn, zeker voor de bewoners natuurlijk. Heel leuk is dat een aantal bewoners op de laatste avond meedoet.”

Kijk voor meer informatie op: http://www.avondvierdaagse-hasselt.nl/

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour