27 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Winkeliers steunen keuze Hoogstraat

Geplaatst op: 30 mei 2019

De Hasselter Winkeliersvereniging steunt het collegevoorstel om op de Hoogstraat tweerichtingsverkeer te behouden. Dat schrijven de ondernemers in een brief aan de gemeenteraadsleden. Die is een dag na de afgelopen gemeenteraadsvergadering verstuurd, waarin veel partijen bedenkingen hadden over het voorstel.

Wethouder Coster verdedigde in de vergadering een keuze voor tweerichtingsverkeer, terwijl eerder altijd voor eenrichtingverkeer was gekozen. Volgens de wethouder is de situatie veranderd door de reconstructie van de N331. De ondernemers zijn dat met hem eens en vrezen dat eenrichtingsverkeer ‘de dood in de pot’ is voor het centrum. Wel moet de Hoogstraat zo worden ingericht dat de ‘auto te gast’ is.

Gepubliceerd door Erik Driessen

10 reacties op “Winkeliers steunen keuze Hoogstraat”

  1. De dood in de pot??? Het centrum is ruim 5 jaar geleden al overleden!!

  2. Wie is nu de Hasselter Winkeliersvereniging ? Zover ik kan bezien is er slechts nog 1 winkel nog die investeert voor levensvatbaarheid op langere termijn (Ten Kate).

  3. Er wordt te veel geluisterd naar een kleine groep. Eenrichting verkeer brengt meer kansen. Vraag je af wat je doelgroep wordt: horeca en toerisme vraagt niet om verstopte straten met auto’s.

  4. Richt je ook op (ver)nieuwe(nde) ondernemers. Vanuit dat licht is het mi niet het juiste besluit om te houden wat je hebt. Je krijgt dan wat je had: leegstand….

  5. Tineke en Fred helemaal met jullie eens , maar hier in Hasselt loopt een blindpeerd , die maakt meer kapot dan je lief is. ik en eigenbelang !!! staan hier voorop !!!!!!!!!!

  6. Winkels weg uit het centrum. Ruimte genoeg bij oude boerderij aalvanger of het diamanten bolwerk. Geen onderzoeken door winkeliers meer of familie er van en dan zeggen dat het levensvatbaar is.

  7. Ik denk dat C. Haasjes wel een punt heeft. Als het winkelend publiek uit de binnenstad word gehaald en er voor horeca/toerisme word gekozen is juist een éénrichtingsweg aantrekkelijk.

  8. Word het niet eens tijd om af te stappen van de de binnenstad als handelscentrum en eens echt te gaan concentreren op een beter bereikbaar winkelgebied buiten de grachtengordel en de binnenstad alleen voor horeca en toerisme gebruiken?

    De gemeente blijft maar geld in deze bodemloze put gooien. Zonde!! En de wens voor een breed winkelaanbod word weggewuift, omdat men maar aan die stomme binnenstad blijft vast houden. Er is gewoon geen ruimte om daar te ondernemen in detailhandel!

  9. Maar gaa de parkeerplaatsen in de hoogstraat en bij de kerk er ook aan? Want dat zou jammer zijn.

  10. Helemaal eens. Besluiten uit het verleden kunnen door de tijd om aanpassingen vragen. Het woord zegt het al.EENrichting verkeer is niet samen bedacht.

Contour