17 september 2019 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oud-raadslid Hasselt en zijn vrouw 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 11 juni 2019

Foto: Hans Hilberts/Breman.net

Arie en Hennie van Ommeren zijn dinsdag exact 60 jaar getrouwd. De twee kregen in Genemuiden bezoek van burgemeester Bilder die hen kwam feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum. Arie van Ommeren was lang boer in Mastenbroek en 12,5 raadslid voor de SGP in de gemeente Hasselt.

Arie van Ommeren en Hennie Engelen trouwden op 11 juni 1959 in het gemeentehuis in Ede. Arie en Hennie komen beiden van de Veluwe. Arie werd geboren in Barneveld en Hennie in Lunteren. Arie werkte op de pachtboerderij van zijn ouders en Hennie bij haar familie in de huishouding. De trouwdag op 11 juni 1959 was een prachtige dag met een feest voor familie en genodigden op de boerderij.

Na hun huwelijk namen Arie en Hennie de boerderij over. Vijf jaar later verhuisde het gezin naar Hasselt waar Arie samen met zijn broer een melkveehouderij begon in de Mastenbroekerpolder. Tien jaar lang runden zij samen dit melkveebedrijf. Daarna lieten Arie en Hennie een eigen boerderij bouwen aan de Groene Steeg in Hasselt. Hennie hield van het buitenleven. Naast de zorg voor het gezin hielp ze Arie graag mee op de boerderij. En ze mocht graag tuinieren. Dankzij haar ‘groene vingers’ was de tuin een lust voor het oog.

Naast het werk op de boerderij en zijn raadslidmaatschap zat hij 21 jaar in het bestuur van de reformatorische basisscholen in Genemuiden. Inmiddels woont het echtpaar naar alle tevredenheid in een appartement aan de Scheg in Genemuiden. Het huwelijksjubileum vieren zij in dankbaarheid met hun zes kinderen, dertig kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.