26 april 2024 Gebruikers online: 47
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dweildag zet de binnenstad in bloei

Geplaatst op: 22 juni 2019

Zo’n OBN Dweildag is meer waard dan een stuk of twintig centrummanagers en een jarenlange discussie over pakweg een- of tweerichtingenverkeer in de Hoogstraat of een gebrek aan parkeerplaatsen in het centrum. Ook deze zaterdag is het weer meer dan gezellig druk in Hasselt en ondanks het parkeerplekkentekort weet iedereen prima de binnenstad te bereiken.

Zomaar wat bedenkingen tijdens een rondgang over het parcours van de OBN Dweildag. Een evenement dat zelfs de grootste zuurpruim vrolijk maakt. Wie denkt niet van dweilorkesten te houden, komt bovendien nog bedrogen uit. Niks geen eindeloze hoempapa, maar alle muzieksoorten komen voorbij. Of de muzikanten nou in een mal kostuum of strak in het pak op de buhne verschijnen.

Het omlijstende programma doet de rest: mensen slingeren over de markt, zitten op een terrasje en kinderen genieten van de vele spelen. En ze mogen nog met een brandweerspuit water richting het Zwarte Water spuiten ook, want de brandweer is ook ruimschoots aanwezig om aandacht voor hun werk te krijgen.

Bij het begin van het parcours staan buurvrouwen van de Eikenlaan. Ze staan allemaal een uurtje met een zak in de hand. Bezoekers kunnen daarin een bijdrage deponeren als dank voor het evenement. “En dat loopt prima…”, zegt Nanja Jansen.

Dat de zak aan het einde van de dag maar stampvol mag zitten. Al was het maar als waardering voor de organisatie die de Hasselter binnenstad een dag in het jaar wel in bloei krijgt.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Dweildag zet de binnenstad in bloei”

  1. Beste Martin, wie goed doet , goed ontmoet, als je een grote vis wilt vangen moet eerst kleintjes uitzetten, horeca snapt dit, de rest slaapt , op een enkeling na dan !!!! vroeger had je vroege-vogel-acties, etc.etc. Hasselt moet es wakker worden en niet liggen janken, daar helpt geen centrummanager aan hoor.

  2. Ik vind de kop juist niet helemaal kloppend Jan Stoeten. Zo’n evenement is leuk, maar op zo’n dag word alleen de kas van de lokale horeca gespekt. De overige ondernemers draaien bijna geen extra omzet door dit gebeuren. Als je dit in de nadorst zou houden komt er dus net zo veel publiek op af!

  3. Erik Driessen, de kop van dit art. heb je SUPER GOED VERWOORD !!!! geen woorden maar daden. Het was en prachtige zunnige muziekale dag .

Contour