27 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bonne Rozema nieuwe voorzitter Ons Genoegen

Geplaatst op: 1 juli 2019

Biljartvereniging ‘Ons Genoegen’ kwam voor de zevenenvijftigste keer bijeen voor haar jaarlijkse ledenvergadering, in Horecacentrum ‘Onder de Luifel’. De opening van deze vergadering werd verricht door voorzitter Albert Prins. Hij memoreerde dat het prettig is om zoveel leden te verwelkomen.

Nadat de notulen waren goedgekeurd kwamen de ingekomen stukken en verdere mededelingen aan de orde. Het jaarverslag van secretaris Ruthger Bergman werd eveneens goedgekeurd al vond men dat het erg bondig was samengevat.

Penningmeester Petrit Sterenberg gaf een toelichting op het financieel jaarverslag. Hij deelde mee dat het er financieel gezien zeer rooskleurig uitzag. De kascommissie, bestaande uit John van Gelder en Willem van de Berg, complimenteerde de penningmeester met het gevoerde beleid.

Het jaarverslag van wedstrijdleider Bonne Rozema gaf een duidelijk beeld van de vele activiteiten in het achterliggende verenigingsjaar. Na de onderlinge competities op de dinsdag- en donderdagavond werd er geëxperimenteerd met een geïntegreerde dinsdag/donderdag competitie, afgekort de di/do-competitie. Rozema deelde mee dat hij de resultaten van dit experiment zal evalueren en met een advies aan het bestuur zal komen.

De onderlinge competitie voor de dinsdag en donderdag zal in het nieuwe seizoen een wijziging ondergaan. Zo zal de competitie in drie ronden worden ingedeeld. De eerste en derde ronde zal er libre worden gespeeld en de tweede ronde gaat men bandstoten.

Twee biljarters van Ons Genoegen, t.w. Jan van den Berg en Johan Westrik deden succes mee aan de KNBB-competitie onder de vlag van biljartvereniging De Bleistarte te Zwartsluis. Zij wisten districtskampioen te worden. Mede door de behaalde resultaten zal het bestuur van Ons Genoegen toenadering zoeken tot de zustervereniging in Zwartsluis of een verdere samenwerking mogelijk is. Ook andere regionale biljartverenigingen worden op voorhand niet uitgesloten voor een samenwerkingsovereenkomst. Bonne Rozema en Petrit Sterenberg zullen hierin het initiatief nemen.

De uitreiking van de diverse kampioensbekers was het volgende punt van de agenda. Dinsdagkampioen werd Johan Westrik, tweede Martin v. d. Belt en derde Roelof Regeling. Donderdagkampioen Gerben Kloek, tweede John van Gelder en de derde plaats werd bezet door Erik Jan v. d. Berg. Na het spelen van diverse kruisfinales werd Johan van Gelder algemeen clubkampioen. De experimentele di/do-competitie werd gewonnen door het oudste lid en tevens erelid van de vereniging Roelof Regeling.

De bestuursverkiezing leverde een nieuwe voorzitter op. Albert Prins en Herman van Milgen stelden zich niet verkiesbaar. Na een levendige discussie werd besloten het bestuur terug te brengen van vijf naar drie leden, hetgeen resulteerde in een nieuwe bestuurssamenstelling. Voorzitter is Bonne Rozema, het secretariaat en het penningmeesterschap blijven in handen van Ruthger Bergman en Petrit Sterenberg. Henk Bellinga zal het bestuur als adviseur ondersteunen in de communicatie. Verder deelde de nieuwbakken voorzitter Rozema mee dat medio september de nieuwe wedstrijdcompetitie van start zal gaan. Het bestuur overweegt om de nieuwe seizoenopening een bijzonder tintje mee te geven. Nadere mededelingen zullen ongetwijfeld via de media verspreid worden.

Nadat de scheidende bestuursleden werden bedankt voor hun collegiale samenwerking en hun tomeloze inzet sloot de nieuwe voorzitter Bonne Rozema om 23 uur de 57e jaarvergadering.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour