3 juni 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Multigym Hasselt nieuwe naam Sportland

Geplaatst op: 8 juli 2019

Sportland Hasselt gaat binnenkort verder onder de naam Multigym Hasselt. De nieuwe eigenaren Ibrahim Hadla (32) en Selina Teunissen (29) willen met de naamsverandering een nieuw tijdperk inluiden voor de sportschool. Want de multi staat voor verbreding; zowel in aanbod als doelgroep. Ibrahim heeft al meerdere sportscholen gehad in zijn Syrië en staat te trappelen om ook van zijn eerste onderneming in Nederland een succes te maken.

Ibrahim zal voor de sporters het gezicht worden van de sportschool. Met de overige instructeurs wil hij op de vloer zijn, doen waar hij goed in is; sportinstructies geven en helpen iedereen fit te krijgen en te houden.

Multigym was al de naam die Ibrahim en Selina, al 3,5 jaar een stel, in hun hoofd hadden toen zij op zoek gingen naar een locatie om een sportschool te openen of over te nemen. “We willen hier in Hasselt meer kracht-toestellen plaatsen op de eerste etage, groepslessen gaan geven en personal training en small group trainingen aanbieden”, vertelt Ibrahim die de Nederlandse taal steeds beter machtig wordt. Ondertussen ondersteunt Selina hem op de achtergrond met allerlei regelwerk. Ook vertelt zij over wat misschien wel de grootste verandering gaat worden. “Voorheen was dit niet een plek waar veel jongeren terecht konden die aan krachttraining wilden doen. Daarom wordt er boven een speciaal krachthonk ingericht. Dat is ook een plek waar muziek gedraaid wordt die past bij de doelgroep. Beneden komt een groot crossfitrek en is meer aandacht voor cardio. De muziek blijft daar meer aangepast voor een oudere doelgroep. Maar natuurlijk kan iedereen boven met de krachttoestellen aan de slag. Ook gaan we trampoline-fitnessles aanbieden, starten we met Zumba en gaan met Fitkids een pilot draaien voor kinderen van 7 tot 14, een probeersel in de zomervakantie. Als dat leuk is gaan we het doortrekken”, legt Selina uit.

Het stel -zowel in de liefde als nu ook in zaken- heeft al een lange route afgelegd voordat zij zich in Hasselt vestigden. “In Aleppo had ik vanaf 2011 twee sportscholen, een kleine van 50 m2 en een grote met zwembad, jacuzzi en meer. Maar alles ging kapot”, vertelt Ibrahim. De oorlog brak uit en zijn stad werd heel hard getroffen. “Ik had nooit gedacht dat ik weg zou gaan uit Syrië.” Toch voelde hij zich gedwongen zijn land en familie achter zich te laten op zoek naar een veiliger bestaan. Hij landde op Schiphol en nam de trein naar Emmen. Ibrahim zocht de bus naar Ter Apel en liep de Emmense Selina tegen het lijf. Zij hielp hem letterlijk en figuurlijk op weg en kregen een relatie. Na de verblijfsvergunning zocht Ibrahim de mogelijkheid om verder te gaan waar hij in Syrië was gebleven; het runnen van een eigen gym. “In Emmen kwam het niet van de grond. Toen hadden we de keuze tussen: ‘negatieve energie ergens in blijven steken’ of blik verruimen en verder zoeken. Wat wij in Hasselt troffen sprak ons het meeste aan van alle opties.” Beiden wonen nog steeds in Emmen, maar hebben het reizen er graag voor over.

20 en 21 september staat er een feestelijke opening gepland. Doel is om alle aanpassingen dan ook te hebben doorgevoerd. Dit wordt voorafgegaan door goed aanwezig te zijn tijdens Euifeest. Selina en Ibrahim hebben nu al zin in de feestweek. “We staan dan op de braderie, rijden mee in de optocht en Ibrahim doet ook mee aan de Euibattle.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.