12 november 2019 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hoornsectie heeft nieuwe instrumenten

Geplaatst op: 14 juli 2019

Het behalen van het B-diploma door twee enthousiaste blazers op hoorn, de mooie concerten in Hasselt en Genemuiden en deelname aan een concours hebben ertoe geleid dat het bestuur van Hasselts Fanfare heeft voorgesteld om de instrumenten van de totale hoornsectie te vervangen. De instrumenten waren al decennialang in gebruik en lagen regelmatig voor onderhoud of reparatie bij de instrumentenmaker. Qua stemming voor het totale orkest kwam dit dan ook niet ten goede.

Muziekvereniging Hasselts Fanfare heeft een grote groep sponsoren die jaarlijks een donatie doet aan de ‘Club van 100’. Deze club binnen de club stelt zich onder meer ten doel de vereniging financieel te ondersteunen bij het aanschaffen van nieuw of vervangend instrumentarium. Dit zijn kosten die te hoog zijn om alleen van de contributiegelden te kunnen betalen. De aanschaf van één enkel instrument loopt al in de duizenden euro’s. Vier hoorns van het merk Hooyer werden uit de donaties aangeschaft en afgelopen woensdag door de voorzitter van de ‘Çlub van 100’ de heer Koffrie aangeboden.

Hasselts Fanfare is al haar donateurs zeer dankbaar en kan na het zomerreces met een goed gevoel de repetities vervolgen voor het concours, waaraan het orkest op 9 november aanstaande in Drachten deel zal nemen en een mooie prijs hoopt te behalen. Aan het instrumentarium zal het in ieder geval niet liggen!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.