26 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sportweek groeit verder door

Geplaatst op: 16 juli 2019

Voor de 7e jaargang houdt het Hasselter team van Athletes in Action de sportweek in de zomervakantie voor de jeugd van Hasselt. Ieder jaar groeit het evenement, zowel qua deelnemers als begeleidende sporters. Dit jaar staat er een waar elftal voor de groep kinderen die hele week komen sporten en ook een christelijke boodschap meekrijgen.
Jasper Krol (19) is een van de teamleden. Hij draait nu voor het derde jaar mee met het sportteam. Net als al zijn teamgenoten verblijft hij ook weer in een gastgezin deze week om uit de thuissituatie te zijn en volledig op de sportweek te kunnen concentreren. “Ik werd drie jaar geleden uitgenodigd via een ander teamlid. Het is echt een heel gezellig team waarmee we samen zijn.” Ook vindt Jasper het fijn dat er nu ook meer sporters met verschillende kerkelijke achtergronden. Het merendeel komt uit de Ontmoetingskerk, waar het initiatief ook is ontstaan, maar dit jaar is er ook een sporter die verbonden is aan De Baak.
“Het kost heel veel energie zo’n week, maar ik haal heel veel voldoening eruit. Ik vind het ook mooi om onze passie voor sport te combineren met het geloof. En het is heel mooi om te zien dat er ook dit jaar weer zoveel kinderen meedoen.” Vorig jaar deden er ongeveer 100 mee van de basisschool (overdag) en de middelbare school (’s avonds). Dit jaar staan er alleen overdag al zo’n 100 kinderen op het veld te voetballen, dansen of te volleyballen.

Het evenement gaat nog door tot en met vrijdag. Dan wordt vrijdag afgesloten met een barbeque en zondag met een openluchtdienst.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Sportweek groeit verder door”

  1. Gisteren even langs geweest, wat een activiteit op dat veld. Van het ene leuke spel na het andere. Hulde aan de leiders die op een heel gezellige ontspannen wijze hier leiding geven. Ik zag de kinderen genieten van het samenspel.

Contour