26 april 2024 Gebruikers online: 44
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel steun voor initiatief hondenlosloopgebied

Geplaatst op: 18 juli 2019

Sandra Wijnants heeft een missie: het realiseren van het eerste hondenlosloopgebied binnen de Hasselter bebouwde kom. Als hondenbezitter vindt zij het ontbreken ervan  een groot gemis in Hasselt. Inmiddels heeft zij vanuit de gemeente en via sociale media al brede support ontvangen om haar plan te laten slagen. Beoogde locatie is in eerste instantie het veld naast de dierenweide bij Het Teeuwland. Begin augustus hoort Sandra van de gemeente of zij akkoord zijn. Maar lukt het daar niet dan is haar er veel aan gelegen om het elders voor elkaar te krijgen.

Sandra komt oorspronkelijk uit Limburg en woont nu vier jaar in Hasselt. Het viel haar als hondeneigenaar al gauw op dat er in Hasselt totaal geen faciliteiten zijn exclusief voor honden en de baasjes. “Het is een grote frustratie dat er hondenpoep blijft liggen rondom speeltoestellen. Maar er is veel geregeld voor kinderen, maar niets voor honden. Er zijn ook geen dispensers voor hondenpoepzakjes, laat staan dat er een uitlaatgebied is.” Zo schoof zij een paar maanden geleden aan tafel in De Herderin tijdens een avond waar de omgevingsvisie werd besproken. “Daar bracht ik mijn idee in, en een week later werd ik door de gemeente gebeld met de vraag op gesprek te komen.” 11 juli sprak ze met de gemeente die daarin uitspraken haar initiatief te steunen en daarbij een bedrag van 500 euro te geven.

Inmiddels heeft Sandra zich al breed georiënteerd wat er in de rest van het land is gebeurd op dit vlak. Een model dat zij aantrof in Assen sprak haar erg aan, waar ook een uitlaatgebied grenst aan een dierenweide. Daar is het terrein omheind en voorzien van buitenmeubilair. In totaal heeft dat 5000 euro gekost. Zo wil Sandra het ongeveer ook krijgen in Hasselt.
“Het bedrag dat ik van de gemeente Zwartewaterland heb gekregen is eigenlijk niets vergeleken daarbij. Dus ik ben nu druk op zoek naar sponsoren”, vertelt Sandra. Dat kan in geld maar ook in middelen zijn. Doel is ook bij het terrein uiteindelijk een bord te plaatsen waarin alle sponsors bedankt worden.

Sandra wil met de locatie bij Het Teeuwland ook aansluiten bij die locatie als ontmoetingscentrum. Tussen ouderen en jongeren, tussen hondenbezitters onderling en alle varianten die mogelijk zijn om mensen bij elkaar te brengen.

Hoe lang het proces gaat duren is nu nog niet te overzien. “Maar ik heb zoveel zin om dit voor elkaar te krijgen”, zegt zij enthousiast en vol vertrouwen dat Hasselt een hondenlosloopterrein krijgt.

Wie meer informatie wil, wil bijdragen aan het plan of vragen heeft, kan mailen met Sandra via Sandra@marnet.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Veel steun voor initiatief hondenlosloopgebied”

  1. Het grote veld op het diamantenbolwerk is een ideale locatie, vooral voor mensen uit de binnenstad.
    Kost niets alleen even het gaas er om weghalen .

  2. @A. Koster
    Zou dit niet bekostigd kunnen worden uit de opbrengst van de hondenbelasting? Want wat gebeurt daar nu mee?

  3. “Faceliteiten voor honden en hun baasjes…..er zijn geen dispensers voor hondenpoepzakjes”

    Sorry, maar als je een hond hebt, ben je er zelf verantwoordelijk voor. Die shit kun je gewoon zelf opruimen toch. Dat hoeft de gemeente toch niet te doen. Die poepzakjes dump je thuis in de kliko.

Contour