26 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Dikke bandenrace’ terug van weggeweest

Geplaatst op: 21 augustus 2019

Wethouder Knol geeft komende dinsdag het startschot van de ‘dikke bandenrace’. Trainingsgroep Zwartewater en wielervereniging Noordwesthoek organiseren die samen. Als het startschot om 16.00 uur klinkt aan de Ruitenstraat is een oude traditie in ere hersteld.

Mensen die graven in hun geheugen herinneren zich dat vroeger soms wel 180 kinderen mee deden aan de race op ‘gewone fietsen’. Zoveel verwacht Gerrit ten Klooster van Trainingsgroep Zwartewater er dit keer niet, maar hij denkt toch dat de animo voor de race behoorlijk is. “Het Euifeest haalt dit jaar oude activiteiten terug en zo zijn wij gevraagd voor deze race, die alleen voor kinderen van de basisschool is bedoeld”, vertelt Ten Klooster.

Liefhebbers kunnen zich vanaf 15.30 uur inschrijven en een half uur vertrekken dan de jongste groepen voor een rondje Ruitenstraat. “Vermoedelijk rijden leerlingen van groep 3 en 4 drie rondes, 5 en 6 zeven rondes en de oudste deelnemers tien rondes. We verwachten dat de prijsuitreiking dan rond 17.30 uur is. Die neemt Miss Euifeest als het goed is voor haar rekening.”

Voor de Trainingsgroep Zwartewater werkt de organisatie mee aan de naamsbekendheid, denkt Ten Klooster. “Wij hebben momenteel vijftig leden en dat kan best nog wat meer. Jeugdleden hebben we echter niet, die verwijzen we door naar de Noordwesthoek. Ik kan me voorstellen dat die leden overhouden aan dit evenement.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “‘Dikke bandenrace’ terug van weggeweest”

  1. @ Warner
    Helaas zijn er dit jaar vooralsnog geen muntjes voor de de kermis beschikbaar. Je zult dus waarschijnlijk niet meedoen dit jaar.

  2. Namens de organisatie:
    Het startschot klinkt om 16.00 uur!
    Inschrijven tussen 15.30 en 15.55 uur.

Contour