20 januari 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ons Genoegen met nieuwe aanpak seizoen in

Geplaatst op: 8 september 2019

Op dinsdag- 10 september en donderdagavond 12 september start Biljartvereniging Ons Genoegen haar nieuwe biljartseizoen in Biljartcentrum Onder de Luifel. De competities die zowel op dinsdagavond en donderdagavond worden gespeeld hebben een andere opzet dat in het verleden het geval was. De onderlinge competities, die qua opzet voor beide avonden gelijk zijn, zijn onderverdeeld drie rondes.

In de eerste ronde wordt libre gespeeld. De tweede ronde zal bestaan uit bandstoten terwijl de derde en laatste ronde wordt afgesloten met libre. Om voor de eindklassering in aanmerking te komen dienen deelnemers alle drie rondes uit te spelen. Voor deze opzet is gekozen om ook de bandspelers aan hun trekken te laten komen.

Voorzitter Bonne Rozema meldt dat nieuwe leden voor deze sport van harte welkom zijn. Er is voldoende ruimte in de competitie-indeling om nieuwe spelers of speelsters in te passen. Dit geldt zowel voor de dinsdag- en de donderdagcompetitie. Nieuwe leden dienen eerst drie wedstrijden te spelen buiten mededinging om het moyenne voor de competitie te bepalen. Dit geldt alleen voor de spelsoort libre. Het moyenne voor het bandstoten wordt bepaald door vijftig procent van het libre-moyenne.

Indien nieuwe leden zich aanmelden dient men er rekening mee te houden dat men de competitie of op de dinsdag- of de donderdagavond dient te spelen. De speelavonden kunnen niet onderling uitgewisseld worden, aldus Bonne Rozema. De aanvang van beide competitie-avonden is half acht.

Men hoopt dat door deze gewijzigde competitie-aanpak het aantrekkelijk wordt voor leden die van beide spelsoorten willen genieten.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.