26 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Walk of Peace in Hasselt

Geplaatst op: 13 september 2019

Op 20 september vindt er om 19.00 uur een Walk of Peace plaats in Hasselt.  Tijdens deze wandeling wordt stil gestaan bij de Vredesweek en de Week tegen Pesten ( van 21 september – 28 september). De wandeling start om 19.00 uur bij de Hoogstraat 21.

Daar stond ooit het Heilige Geest Gasthuis. De Heilige Geest wordt tot de dag van vandaag gesymboliseerd door een duif, net zoals de vrede wordt gesymboliseerd door een witte duif.  Het thema van de Walk of Peace wandeling is “ Vrede verbindt over grenzen “.

“Iedereen kent voorbeelden van plekken waar veel ruzie is, waar gepest wordt, waar mensen en/of landen tegen elkaar op gezet worden, waar klimaatbeschermers tegenover klimaatvervuilers staan, en waar je op de Sociale Media blijkbaar alles mag zeggen en roepen. De wandeling is bedoeld om op te roepen, door zichtbaar te zijn, tot meer verbinding, over grenzen heen. Vanaf de Hoogstraat gaat het via het kanon van Hasselt, langs de kade, naar het Eiland en de Heilige Stede”, legt Mink de Vries uit.

De wandeling eindigt voor het Oude Stadhuis waar voor iedereen een drankje klaar staat en waar nog even nagepraat kan worden. In aansluiting op de Walk of Peace is er, om 19.00 uur op 22 september, een Vredesdienst in de St.Stefanuskerkkerk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour