24 februari 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Damtoernooi levert veel geld op voor Zwartewaterland Helpt

Geplaatst op: 9 oktober 2019

Een damavond voor ‘thuisdammers’ bij De Pompe aan de Kamperzeedijk heeft maar liefst 1400 euro opgeleverd voor Zwartewaterland Helpt. Die organisatie zet zich dit jaar voor kinderen met ernstige brandwonden. Petrit Sterenberg en Daniell Middelveld van Zwartewaterland Helpt kregen woensdagmiddag de cheque overhandigd door Henk Klasen die bij de organisatie van het toernooi is betrokken.

“Wat een prachtig bedrag”, zegt Sterenberg als hij hoort hoeveel geld er aan de Kamperzeedijk is opgehaald. Het is min of meer de eerste actie voor Zwartewaterland Helpt, al is er tijdens het Euifeest in zijn café al met de pet rondgegaan. Langzamerhand werkt de organisatie weer toe naar de bekende radiomarathon in december. “Onze bekendheid wordt steeds groter, dat merken we ook aan deze actie. De organisatie las over ons via onze pr-kanalen en vind dat we een mooi doel steunen.”

Tapijtwereld en Vloerenmarkt organiseerden eind september deze damavond voor huisdammers. Maar liefst 36 spelers waren aanwezig aan de Kamperzeedijk. Nadat de aangeboden prijzen waren uitgereikt werd de avond afgesloten met een verloting voor het goede doel. De opbrengst van de verloting was reeds €450, maar als klapstuk kwam er nog een verkoop bij opbod. Sani4all had hiervoor een prachtige regendouche beschikbaar gesteld.

De verkoop overtrof alle verwachtingen. Van Dalfsen bouw was de eerste koper voor €250, maar stelde het item opnieuw beschikbaar voor de verkoop.  Na nog drie keer te zijn verkocht en terug geschonken mocht zich de vijfde koper zich eigenaar noemen van de regendouche.

Als laatste ging een prachtige vleesschotel onder de hamer. Arend van de End was hierbij de hoogste bieder. Al met al een eindresultaat van €1416.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.