26 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing Olympia’28 – Hatto Heim

Geplaatst op: 11 oktober 2019

(door Gerrit Slurink) Zaterdag 12 oktober staat de 4e competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark “’t Hoenbroeck” is Hatto Heim uit Hattem. Geen onbekende tegenstander voor het team van Jarrisch Keizer. Sinds de terugkeer van Olympia’28 in het district Oost, in het seizoen 2013/2014, hebben beide teams elkaar vier maal ontmoet in Hasselt.

De balans in deze thuiswedstrijden is in het voordeel van Olympia’28 met overwinningen van 4-3 in het seizoen 2014/15 en 3-1 in 2016/17, een 2-2 gelijkspel in het 2017/18 en de laatste ontmoeting was op 23 maart j.l. en deze eindigde in 0-0. Gezien de krachtsverhouding op het veld was deze 0-0 een terechte uitslag al was, gezien aantal kansen, Olympia’28 iets in het voordeel. Maar om te winnen moet je die kansen benutten. Het team van trainer Marcel van Walderveen, die aan zijn tweede seizoen bij Hatto Heim is begonnen, won in de voorbereiding van SEH en ‘s Heerenbroek en speelde gelijk tegen VIOS-V. In de poulefase van de beker werd Hatto Heim uitgeschakeld. Men noteerde een 1-1 gelijkspel tegen Zeewolde, een 8-0 overwinning op vv Kampen en een 2-0 nederlaag tegen BAS-Biddinghuizen. De competitiestart verloopt zeer voorspoedig voor de Hattemers. Na overwinningen uit bij DSV’61 met 1-2 en thuis met 3-0 op Hulshorst boekte men afgelopen zaterdag de derde zege op rij. In de stadsderby werd de vv Hattem met 4-1 verslagen. Hatto Heim was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en de terechte winnaar. Door deze flitsende start is Hatto Heim momenteel koploper, met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van + 7 (9-2).Ook VIOS-V heeft 9 punten uit 3 wedstrijden met een saldo van +7 (7-0), maar in dit geval geven de gescoorde doelpunten de doorslag.

Het team van Keizer kon afgelopen zaterdag geen potten breken bij Elspeet en leed de derde nederlaag op rij. Olympia’28 grossierde in balverlies en aanvallend kon men ook geen vuist maken met als resultaat een 3-1 nederlaag. Ook met de inbreng van Jeffrey van de Belt en Koen Olthof na de pauze kon men het tij niet keren. Met recht een valse start en door deze nederlaag bezet Olympia’28 de laatste plaats met 0 punten uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van -4 (1-5). Er is overigens geen verschil met de start in het vorig seizoen toen men na 3 wedstrijden ook op 0 punten stond maar wel met meer voor- en tegendoelpunten (6-9). In de 4e wedstrijd kwam toen de kentering met een gelijkspel bij de vv Oene gevolgd door vier overwinningen op rij. Hopelijk komt de ommekeer ook komende zaterdag. De resultaten uit het verleden geven daar geen garantie voor maar het minste wat men mag verwachten is dat men er vanaf het eerste fluitsignaal vol tegenaan zal gaan om Hatto Heim de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen.

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour