26 april 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jeurom voldaan terug uit Roemenië

Geplaatst op: 27 oktober 2019

De jeugdgroep Jeurom uit Hasselt keerde afgelopen zaterdag uiterst voldaan terug van een klusweek in Roemenië. De bovenverdieping van het plaatselijke dorpshuis onderging een ware metamorfose.

Door in de afgelopen maanden meerdere acties te houden heeft deze groep ruim ER 8.000 bij elkaar verzameld om de verbouwing van de bovenverdieping van het dorpshuis te kunnen bekostigen. Het ruwe bouwwerk is uitbesteed aan een plaatselijke aannemer, waarna de jeugdgroep alles heeft voorzien van een verflaag en een nieuwe vloer.

De groep kijkt terug op een productieve en variërende week, want naast het kluswerk was er ook tijd om andere dingen te doen, zoals een bezoek aan de bejaarde, gehandicapte mensen in het dorp en een bezoek aan het naburige kinderziekenhuis. ‘Confronterend’, is één van de samenvattende woorden die door de leden is uitgesproken.

‘We realiseren ons des te meer dat we in een welvarend land leven met hele goede voorzieningen als we zien hoe mensen in Roemenië leven. Zodra je in Roemenië komt, ben je in een andere wereld. De tijd lijkt daar stil te hebben gestaan. De wijze waarop je door de dorpsbewoners wordt ontvangen en de gastvrije wijze waarop de mensen met ons zijn omgegaan is heel indrukwekkend. Je voelt de dankbaarheid, waardoor het werk dat we hebben gedaan nog meer voldoening geeft.’

Ciska Zwitser (bestuurslid van de Roemenië Actie Commissie) licht toe: ‘Ook was het mooi om te zien hoe de groep naar elkaar is toe gegroeid in een week tijd, daar kan geen andere vorm van teambuilding tegen op! De samenwerking tussen de jeugd verliep erg goed en de saamhorigheid was groot! We zijn dan ook enorm trots op deze groep en kijken met veel voldoening terug op deze week en op het bereikte resultaat’.

Het bestuur van de Roemenië Actie Commissie is dan ook uitermate dankbaar voor alles wat ze met deze jeugdgroep in de afgelopen week heeft kunnen doen. Inmiddels zijn er al weer voorzichtige plannen voor volgend jaar. Die worden in de komende maanden verder uitgewerkt. “Tot slot willen wij iedereen die, op welke wijze dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan de acties van Jeurom alsnog hartelijk danken!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour