26 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

KNMI-meteoroloog geeft lezing in de bibliotheek

Geplaatst op: 29 oktober 2019

In de bibliotheek geeft KNMI-meteoroloog Jacob Kuiper een lezing op dinsdag 12 november. Thema is ‘Extreem weer vroeger en nu’. Onder de aanwezigen worden bovendien een aantal weerboeken verloot.

De lezing vindt plaats in het kader van de nationale bibliotheekcampagne: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers (zolang de voorraad strekt).

Wordt het weer steeds extremer en is de klimaatverandering daar de oorzaak van? Moeten we ons echt zorgen gaan maken of valt het allemaal wel mee? Wat is er allemaal van waar en hoe zit precies met die steeds hogere CO2 concentraties. Dit zijn slechts enkele vragen die Jacob Kuiper steeds vaker hoort. Tijdens deze lezing gaat hij daarop in. Daarnaast is het weer een bron voor mooie en soms ook heftige verschijnselen. Jacob wil dat graag laten zien en erover vertellen.

De lezing start om 19.30 uur. Deelname bedraagt voor bibliotheekleden € 7,50 voor niet-leden € 8,50. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “KNMI-meteoroloog geeft lezing in de bibliotheek”

Contour