3 juni 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Foekepotterij dit jaar op de 11e

Geplaatst op: 5 november 2019

Foekepotterij 2017, Foto Gerrit Slurink

Dit jaar vindt de Foekepotterij niet plaats op 10 november, maar een dagje later. De 10e valt dit jaar op zondag en om de bijbehorende rust niet te verstoren, is het lawaaiige kinderfestijn op 11 november. Zodoende valt de Hasselter traditie samen met Sint-Maarten.

Vanaf maandagmiddag, als de scholen uit zijn, kan iedereen weer kinderen langs de deur verwachten met de bijbehorende liedjes. Op de website van Hasselt Hanzestad Marketing staat een mooi stuk historie beschreven van ieder jaar terugkerende gebeuren waar kinderen met hun foekepotten langs de huizen gaan om na het zingen van een liedje snoep te ontvangen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.