26 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel animo voor loodvrije viswedstrijd

Geplaatst op: 17 november 2019

Foto's Henk Kuik

Hsv Zwartewaterland uit Hasselt organiseerde zaterdag haar eerste wedstijd loodvrij vissen. Er is gevist in het Zwartewater. Deze loodvrije wedstrijd werd gedaan in samenwerking met Sportvisserij Oost-Nederland en Sportvisserij Nederland. Voor deze wedstrijd werden zes loodvrije korven ter beschikking gesteld voor gebruik.

De loodvrije korven mochten na de wedstrijd ook in eigendom blijven van de deelnemers. Tijdens deze wedstrijd is er een lood inzameling gehouden, de deelnemers ruilden allen voor ontvangst van de loodvrije korven eerst zes loodhoudende korven in. Zo werd er dan ook ruim 5 kilo oude loodkorven ingezameld en teruggegeven aan de federatie.

Na een mailtje aan een groep wedstrijdvissers van HSV Zwartewaterland kwam er een geweldige reactie opgang om zich in te schrijven voor deze wedstrijd. Binnen enkele dagen was deze wedstrijd dan ook vol geboekt. Er moest zelfs met een reservelijst gewerkt worden!

Voor de prijzen binnen deze wedstrijd is er gewerkt met het vissen in vakken. Op deze manier werd er een zo gelijk mogelijk wedstrijdtraject voor alle deelnemers gerealiseerd. Er is gevist in 4 vakken bestaande uit 5 man. De prijsverdeling was twee prijzen per vak, 2 op de 5 vissers had hierdoor prijs.

De deelnemers hadden ook al wat huiswerk gedaan door zelf al korven te maken die geen lood meer bevatten. Allerlei modellen kwamen uit de vis kist te voorschijn. Van ijzer tot modellen aan elkaar gemaakt met tegellijm, de wedstrijdvissers waren erg vindingrijk. Eenmaal aan de wedstrijd te zijn begonnen om 9.15 kwam men er al snel achter dat de vis vandaag heel moeilijk te vangen was.

Wel werden de deelnemers verrast door sint en piet die met veel muziek voorbij kwamen varen, je maakt van alles mee aan het water. Er werd op allerlei manieren gebruik gemaakt van de korven, licht en zwaar, van 30 tot 80 gram werden gebruikt gedurende de wedstrijd.
Om 14.15 was de wedstrijd afgelopen. De aanwezige weegploeg was snel ter plaatse en kon snel starten met het wegen van de gevangen vis, waarna de vis netjes teruggezet werd in het water. Onder het genot van een lekkere gehaktbal en wat te drinken werd er driftig nagepraat over de wedstrijd en over de loodvrij materialen.

Bij navraag aan de deelnemers wat men van de loodvrije korven vond, kwamen een aantal opmerkingen naar voren. Met name over de vormgeving waren nog tips. Al met al was men vooral positief over het loodvrij vissen.

De vak winnaars zijn  

Arend Strampel 7950gr  vak A

Jan Eleveld 3840gr vak B

Willem ter Horst 3770gr  vak C

en  Jan Damhuis 5240gr vak D

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour