26 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe kooien voor De Vogelvriend

Geplaatst op: 22 november 2019

De Vogelvriend heeft nieuwe tentoonstellingskooien en een ziekenkooi. Dat is te danken aan de Stichting voor Elkaar van Univé. “Begin dit jaar kregen we een mail met de kop ‘Gefeliciteerd’. We waren hier een beetje voorzichtig mee, omdat je tegenwoordig goed op moet letten wat je binnenkrijgt per mail. Nadat we de mail goed doorgelezen hadden, kwamen we er achter dat wij geselecteerd waren door de Stichting voor Elkaar van Univé. We hebben contact met Univé opgenomen en mochten nieuwe duurzame kooien en een ziekenkooi aankopen”, vertelt Rick Kisteman.

De Vogelvriend nam contact op met een leverancier en na een poosje kon de vereniging overgaan tot het bestellen  van de nieuwe kunststof (dus duurzame) tentoonstellingskooien. “Via d zelfde leverancier konden wij ook de ziekenkooi bestellen, die nodig is vanwege de steeds strengere regels voor dierenwelzijn. Als tijdens de tentoonstelling een vogel ziek wordt, kunnen wij de vogel van de tentoonstelling halen en in een ziekenkooi plaatsen. De vogel kan dan in een verwarmde omgeving beter herstellen.”

Vrijdag konden de vogelvrienden in De Zwaluw de kooien officieel in ontvangst nemen van Stichting voor Elkaar. “Wij als vereniging willen namens het bestuur en de leden Stichting voor Elkaar hartelijk bedanken voor deze geweldige sponsoring, waar wij naar verwachting vele jaren gebruik van kunnen maken. Wilt u de kooien ook bekijken, kom dan naar onze tentoonstelling.”

De openingstijden zijn:

• vrijdag van 13:00 uur tot 22:00 uur

• zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur

In de molen, entree gratis

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Nieuwe kooien voor De Vogelvriend”

  1. Let op de openingstijden zijn
    • vrijdag 29 november van 13:00 uur tot 22:00 uur

    • zaterdag 30 november van 10:00 uur tot 16:00 uur

Contour