28 mei 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel nieuwe vrijwilligers voor regionale brandweer

Geplaatst op: 4 december 2019

De wervingscampagne ‘Wat doe jij over 4 minuten’ heeft maar liefst 94 kandidaten opgeleverd voor een functie bij de regionale brandweer. Mogelijke nieuwe vrijwilligers voor het korps in Hasselt zijn daar nog niet bij opgeteld. Volgens Jan van de Poel is de Hasselter brandweer nog met drie tot vier belangstellenden in gesprek. In Zwartsluis en Genemuiden hapten al wel vier mensen toe. De komende weken krijgen zij te horen of ze door mogen naar het selectietraject. 

De sollicitanten die voldoen aan de voorwaarden, ontvangen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Op basis van het kennismakingsgesprek mogen de geselecteerde kandidaten deelnemen aan de selectiedag. Tijdens de selectiedag wordt aan de hand van een aantal testen gekeken of het brandweervak bij de kandidaat past. Vervolgens wordt er een definitieve selectie gemaakt.

Deze selectie ondergaat de aanstellingskeuring om te kijken of zij echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. Met deze keuring is onder andere te zien of de medewerker voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. Als de kandidaat de hele selectieprocedure goed doorloopt, wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de tweejarige opleiding Manschap.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.